​Doğu Türkistanlıların Çin Başkonsolosluğu önündeki direnişi sonuç vermeye başladı

​Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan Doğu Türkistanlı Müslümanların kararlı duruşunun ardından konsolosluğun, ailelerin dilekçelerini kabul edeceği belirtildi.

Komünist Çin rejiminin toplama kamplarında ve cezaevlerinde bulunan aileleri için Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan Doğu Türkistanlı Müslümanlar kararlı ve haklı mücadelelerinin meyvesini almaya başladı.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu önünde ailelerinden haber alabilmek için günlerce nöbet tutan Doğu Türkistanlı Müslümanlar konsolosluğun dilekçeleri kabul edeceği bilgisi üzerine 'Aile Nöbetine' ara verdikleri öğrenildi.

Gelişmeler ile ilgili basına açıklamalarda bulunan Medine Nazimi,"Kararlı ve dik duruşumuz ile birlikte İstanbul Valiliğimizin girişimleri sayesinde Çin yönetimi ailelerimizden haber alabilmemiz için hazırladığımız dilekçelerimiz kabul edeceğini söyledi." dedi.

Ailelerinden haber alabilmek adına hazırladıkları dilekçeleri İstanbul Valiliği ile iletişime geçtikten sonra konsolosluğa ulaştıracaklarını açıklayan Mirza Ahmet İlyasoğlu, mücadelemizde bizlere gösterdiği desteklerden ötürü İstanbul Valiliğimize teşekkür ederiz. Yaşanan gelişmelerin takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı
HAKSİAD Genel Merkezi’nde bankacılık ve inovasyon buluşması
İslami kimlik cezalandırılıyor
HÜDA PAR’dan gıyabi cenaze namazı çağrısı
Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?