Download tuzağına dikkat!

Bir Google mühendisinin bulduğu bu açık, özellikle dosya indirmek isteyenlerin canını sıkabilir!

Google güvenlik mühendisi Michal Zalewski, web tarayıcılarının dosya indirme işlevinin kötüye kullanılarak, kullanıcıya normal bir web sitesinden gibi görünen, ancak zararlı bir sunucudan dosya gönderilebileceğini söyledi.

Zalewski'nin yönteminde üzerine tıklandığında ikinci sekmede resmi Flash Player indirme web sitesini açan bir web sayfası bulunuyor. Birkaç saniye sonra orijinal sayfa flash11_updater.exe adlı bir dosyayı Zalewski'nin sunucusundan tarayıcıya gönderiyor ve web tarayıcısı, bir dosya indirme kutucuğu gösteriyor.

Etkin sekme resmi Flash Player web sayfası olduğundan ve adres çubuğunda adobe.com URL'si göründüğünden, dosya indirme işlemi, gerçekten Adobe'un web sitesinden başlamış gibi görünüyor.

Zalewski, web tarayıcısı üreticilerinin Nisan başından beri bu sorun hakkında bilgilendirildiğini, ancak şimdiye dek bir şey yapmadıklarını söylüyor. Chrome geliştiricileri, bunun giderilmesi gereken bir sorun olduğunu kabul ederken, onarım için belirli bir tarih vermiyorlar.

Bu tür bir saldırıya karşı alınabilecek en iyi önlem, şimdilik otomatik olarak başlayan indirmelere karşı dikkatli olmak gibi görünüyor.

chip

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Teknoloji Haberleri

Dünya tarihinin en büyük akrebi ortaya çıkarıldı
Yapay zekâ, toplumsal gerçeklik algısını dönüştürüyor
Telefonunuzu kullanarak gizli kameraları nasıl tespit edebilirsiniz?
Graphite… Yeni nesil casusluk yazılımının sessiz gölgesi
Yıldızlararası kuyruklu yıldız 3I/ATLAS Dünya’nın yakınından geçti