DSÖ: Zengin ülkeler aşı depolayarak yoksul ülkelere göndermemekte ısrar ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde son yedi haftada ilk defa Covid-19 vaka sayısında artış yaşandığı uyarısında bulundu.

DSÖ: Zengin ülkeler aşı depolayarak yoksul ülkelere göndermemekte ısrar ediyor

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Covid-19 vaka sayısındaki artışın "hayal kırıklığı" oluşturduğunu fakat bir "sürpriz" olmadığını belirtti.

Ghebreyesus, ülkelerin salgınla mücadele politikalarını uygulamaya devam etmesini isterken, aşılamaya güvenmek için henüz çok erken olduğu uyarısında da bulundu.

Zengin ülkelerin aşı depolaması ve yoksul ülkelere göndermekte ayak diremesi sorununa da bir kez daha değinen DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus, "Bazı ülkelerin aşılamada önceliği başka ülkelerdeki sağlık çalışanları ya da yaşlı kişilere vermek yerine hastalığa yakalanma riski düşük ve yaşça genç kişilere vermeye devam etmesi çok üzücü" dedi.

DSÖ'nün Sağlık Acil Durumları programının İcra Direktörü Mike Ryan ise aşılamanın başlatıldığı 10 hafta öncesine kıyasla virüsle mücadelede çok daha iyi bir noktaya gelindiğini, fakat virüsün kontrol altına alındığını söylemek için henüz çok erken olduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı