DSÖ'den Çin'in aşısının acil kullanımına onay

​Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in geliştirdiği "Sinopharm" aşısının acil kullanımına onay verildiğini dildirdi.

İsviçre'nin Cenevre şehirdeki DSÖ'nün genel merkezinde basın açıklaması düzenleyen Ghebreyesus, Çin'in geliştirdiği "Sinopharm" aşısının "güvenlik, etkinlik ve kalite" açısından acil kullanım onayını alan 6'ncı Coronavurus aşısı olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nın (COVAX) aşı listesini genişlettiğini söyledi.

DSÖ, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü'nün (SII) ürettiği aşı, Moderna ve Janssen firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı