DÜ’de oryantasyon ve motivasyon konferansı

Dicle Üniversitesinde lisansüstü eğitimde okuyan öğrencilere, oryantasyon ve motivasyon konferansı verildi.

Dicle Üniversitesinde Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) ‘Akademi Üniversite Konferansları’ çerçevesinde Profesör Doktor Bülent Zülfikar'ın katılımı ile akademisyen ve öğrencilerine yönelik  ‘Lisansüstü Eğitimde Oryantasyon ve Motivasyon’ konferansı verildi.

Akademik hayatın, çağdaş eğitim-öğretim esaslarına dayanan bir düzen içinde milletin ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacında olduğunu söyleyen Bülent Zülfikar, akademide küreselleşmenin, personelin rekabet gücünü artırdığını belirtti.

13.yüzyılda feodal bir kurum olarak kurulmuş elitist, zenginlerin bağışları ve dini kurumların desteği  ile  yaşayan  bir kurum olan üniversitelerin, 19. yüzyılda sanayileşme, bilimsel ilerleme ve savaş teknolojileri sonucu  araştırma üniversitelerine dönüştüğünü belirten Zülfikar, günümüzde ise toplumla bütünleşen, orta sınıfa dayalı, seçkinci olmayan kitle üniversiteleri haline geldiğini açıkladı.

TÜBA’nın toplumda bilimsel düşünce ve yaklaşımın gelişmesi, bilimin öneminin algılanması ve benimsenmesi için var olduğuna dikkat çeken Zülfikar, “TÜBA’nın, üyelerinin katkılarıyla Akademi'nin işleyişine yardımcı olabilecek komiteler ve çalışma grupları oluşturulmalıdır. Öğretim elemanlarının üniversiteye karşı yükümlülükleri vardır. Öğretim elemanlarının topluma karşı yükümlülükleri, etik konusu ve üniversite özerkliği de mevcuttur.” diye konuştu.

Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır hakkında kısa bilgiler veren D.Ü. Rektörü Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç, konferansta Profesör Doktor Bülent Zülfikar’a plaket takdiminde bulundu.     (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir