DİYARBAKIR-Çınar istikametinden Diyarbakır istikametine giden araçlar Çarıklı köyü yakınlarında yol kenarında yanan tarlanın çıkardığı dumanın görüş mesafesini düşürmesi yüzünden 2 ayrı noktada 13 araç birbirine girdi.
Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Hafif yaralıların olduğu kazada can kaybı yaşanmadı.
Yol kenarındaki yangını söndürmek için Diyarbakır’dan çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine yönlendirildi. Geçici olarak trafiğe kapatılan yol araçların çekilmesiyle tekrar ulaşıma açıldı.
Kaza yapan vatandaşlardan Şeyhmus Yeşildallar adlı vatandaş ‘’yol kenarındaki anız yangınından dolayı duman yolu tamamen kapatmıştı. Göz gözü görmüyordu.13 araç birbirine girdi, birkaç hafif yaralı var’’ dedi.
Hamza Tunç adlı vatandaş ise ‘’Diyarbakır’a gidiyorduk yol kenarındaki tarla yangınından dolayı çıkan duman görüş mesafesini düşürdü. İki araç kaza yapınca arkadan gelen araçlarda kazaya karıştı. Birkaç hafif yaralı dışında kimseye bir şey olmadı, araçlarda maddi hasar oluştu.’’
(İLKHA)-Çınarınsesi