Duman'ın sponsorları teker teker çekiliyor

Duman Grubu'nun, yarın Sahabeler ve Peygamberler diyarı Diyarbakır'da düzenleyeceği açık hava konserine sponsor olan firmalardan Mega Center de, desteğini çektiğini duyurdu.

DİYARBAKIR - "Rezil" isimli şarkısında İhlas Suresi ile dalga geçen Duman Grubu'nun yarın, Sahabeler ve Peygamberler şehri Diyarbakır'da düzenleyeceği açık hava konserine sponsor olan firmalar gelen tepkiler üzerine desteklerini çekmeye devam ediyor.  Kuran’a hakaret ettiği için Duman Grubu’ndan desteğini çektiğini açıklayan Faruk AVM ve Birey Dershanesinden sonra Mega Center de, yaptığı bir açıklamayla sponsorluğunu çektiğini açıkladı.

 

Mega Center adına açıklama yapan Mahmut Yıldızhan, Müslümanların kutsalları konusundaki hassasiyetine dikkat çekerek, “Geniş kitlelere hitap eden bir grubun şarkı sözlerini seçerken daha dikkatli ve daha hassas davranması gerekmektedir. Ayrıca 'Lem yelid velem yuled' olarak bildiğimiz surenin ayetleri Duman tarafından ‘Lemyelid ve löp yutar’ şeklinde parça içerisinde kullanılması doğru karşılanmamıştır. Organizasyonu yapan firma ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bu konu ile ilgili Grup tarafından basın açıklaması yapmaları konusunda tepkinlerimizi iletmiş bulunmaktayız. Sadece Diyarbakır’ın değil tüm Türkiye açısından hassasiyetleri göz önünde bulundurulması ve yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bu konularda daha hassas davranılması gerekir. Mega Center AVM olarak kentimizdeki tüm sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem vermekteyiz. Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan reklam alanları ve bilet satış noktası hassasiyetler doğrultusunda iptal edildiğini ayrıca konser alanında AVM olarak hiçbir etkinlik yapılmayacağını” söyledi.

Öte yandan bugün Cuma namazından sonra konserin yapılacağı Seyrantepe'deki Habitat Eğlence Merkezi önünde 50 STK tarafından kitlesel basın açıklaması yapılarak, konserin iptal edilmesi istenecek.    (Osman İçli - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir