Dünyanın en prestijli gazetecilik ödülleri arasında yer alan Pulitzer Ödülleri sahiplerini buldu

Dünyanın en prestijli gazetecilik ödülleri arasında gösterilen Pulitzer, sahiplerini buldu. Bu yıl ödüller Covid-19 salgını ve George Floyd 'un ölümünün ardından düzenlenen protesto haberlere verildi.

Minneapolis'teki Star Tribune, 25 Mayıs 2020'de George Floyd'un öldürülmesi ve bunun sonucunda başlayan protestolarla ilgili son dakika haberleri nedeniyle Pulitzer Ödülü kazandı.

18 yaşındaki Darnella Frazier, George Floyd'un ölümünü belgeleyen videosuyla küresel bir hareket başlataması nedeniyle özel ödüle layık görüldü.

Associated Press haber ajansı da ABD'deki "siyahların hayatı değerlidir" protestolarını ve Covid-19 İspanya'daki yaşlılarda bıraktığı etkiyi gösteren fotoğraflarla ödül kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?
82 yerleşim yerinin yolu kapandı
Meteoroloji 42 il için sarı kodlu uyarı yayımladı
Benzin ve motorine zam geldi
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor