E-Postanız 'Spam' Olmasın

E-posta, pazarlama firmaların tercih ettiği pazarlama yöntemlerinin başında gelirken, Türkiye de en çok spam e-posta gönderen ülkeler sıralamasında ilk 10'daki yerini uzun yıllardır koruyor.

HABER MRK- Araştırmalara göre, Türkiye uzun yıllardır en çok spam e-posta gönderen ülkeler sıralamasında ilk 10'da yer alıyor. Online pazarlamanın en eski ve en çok kullanılan yöntemlerinden biri olan e-posta pazarlama, doğru şekilde kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olurken, sıkça yapılan hatalar, e-postaların spam olarak işaretlenmesine ve okunmadan silinmesine neden oluyor.

 

E-posta gönderim hizmetleri alanında dünyanın saygın firmaları arasında yer alan Apsis'in Türkiye Ülke Müdürü Turgut Taneli, "Göndericinin kara listeye alınmasına ve gelecekteki e-postalarının engellenmesine kadar gidebilecek bu süreci önlemek için kullanılabilecek servisler mevcut. Kullanıcılar, basit birkaç önlem ile gönderimlerinin spam'de sonlanmasının önüne geçebilir ve e-posta gönderme güçlerini artırabilirler," diye konuştu.

 

Toplu olarak gönderilen e-postalardan sonra mutlaka kurumsal bir E-posta Servis Sağlayıcı (ESS) ile çalışılmasını öneren Taneli, mesajlarının okunmadan çöpe gitmesini engellemek isteyenler için 7 basit ipucunu şöyle sıraladı:
1.Sadece görsellerden oluşan e-postalar göndermeyin.

2.Konu satırını kısa tutun: E-postanın 'subject' olarak da adlandırılan konu satırının 40 karakterden fazla olmaması, okunurluğu önemli oranda artırır.

3.'Abonelikten ayrıl' seçeneğini görünür yapın: Gönderimler düzenli olarak yapılıyorsa, 'Abonelikten ayrıl' seçeneğinin 'Spam' olarak etiketleme seçeneğinden daha görünür olmasına özen gösterin.

4.Görselin büyüklüğüne dikkat edin: Mesajınızın içeriğinde görsel yer alıyorsa, boyutunun 150-200 KB'yi geçmemesine dikkat edin. Büyük boyutlu görseller, mesajın e-posta sunucuları tarafından otomatikman 'spam' olarak işaretlenebilir.

5.Bilinen yazı tiplerini kullanın: Metinlerde, genel kabul görmüş, endüstri standardı halini almış yazı tiplerini (font) kullanın.

6.Ekli dosya göndermeyin: Mesajınızı e-postanın gövdesinde vermeye, ekli dosya göndermemeye özen gösterin. Ekinde dosya bulunan e-postaların hem boyutu artar hem de spam olarak işaretlenme olasılıkları yükselir.

7.Sadeliği tercih edin: E-postanın arka planının tek ve mümkün olduğunca sade bir renkten oluşması okunurluğu artıracaktır.(Murat Dalgın-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Teknoloji Haberleri

Yapay zekâ insanın yerini alır mı?
Yavaşlayan internet nasıl hızlandırılır?
"Kanlı para" tehlikesi yayılıyor: Uzmanlardan ailelere uyarı
Sanal tehlike: Dijital oyun bağımlılığı
Dijital platformların ve elektronik cihazların etkileri nelerdir?