Eğitim Bir Sen'den, Engelliler Haftası nedeniyle açıklama

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaparak engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, Engelliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. “Engelliler Haftası, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleridir.” diyen Değer, “Engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Toplumda fırsat eşitliği bütün bireyler için sağlanmalıdır.” dedi.

Engelli vatandaşların haklarına da değinen Değer, “Engelli kardeşlerimiz sadece insanların iyilikseverliğine terk edilmeden ayrımcı olmayan iyi yasaların imkânına da kavuşturulmalıdır. Engelliler Haftası’nda, engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve bir hafta diliminde ele alınmakla yetinilmemeli; sürekli gündemde tutulmalı ve çözümün de üretildiği günler olmalıdır.” diye konuştu.

Değer son olarak Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi olarak, engellilerin sorunlarının çözümü ve kazanımların daha da artması için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir