El Salvador'da eski polisin evinde onlarca kadın cesedi bulundu

​El Salvador'ın Chalchuapa bölgesinde eski bir polisin bahçesinde gömülü en az 40 cesetten 24'ü bulundu.

El Salvador'daki yetkililer, çoğu kadın 40 kadar ceset içerdiğine inanılan eski bir polisin evinde gizli bir mezarlık için kazı çalışmalarına başlanıldığını açıkladı.

Başkent San Salvador'un kuzeybatısındaki Chalchuapa belediyesindeki evde şu ana kadar en az 24 kişinin kalıntıları ele geçirildi. Yetkililer, cesetlerin çıkarılmasının bir ay daha sürebileceğini söylediler.

Toplu mezarların keşfi, 51 yaşındaki eski subay Hugo Ernesto Osorio Chávez'in bir kadın ve kızını öldürmekten bu ayın başlarında tutuklanmasının ardından başladı. Daha önce cinsel suçlardan soruşturulan şüpheli ikiliyi öldürdüğünü itiraf etti.

Ancak adli tıp ekipleri evini aradıklarında, cesetlerin bulunduğu en az yedi çukur keşfetti ve bunlardan bazılarının iki yıl önce gömülmüş olabileceği kanısına vardı.

Savcılar, suç ortağı olarak hareket etmiş olabilecek diğer 9 şüpheli hakkında tutuklama emri çıkardılar.

Toplu mezarın bulunmasının ardından kayıp yakınlarının cesetlerinin de burada bulunabileceğini düşünen onlarca kişi, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı evin çevresinde toplandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı