Elazığ'da öğretmen ve muhtarlara yönelik ilk yardım eğitimi verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında öğretmen ve muhtarlara, temel ilk yardım eğitimi verildi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında öğretmen ve muhtarlara, acil çağrı ve ilkyardım konusunda farkındalığı arttırmak ve toplumsal bilinçlendirme oluşturmak amacıyla temel ilk yardım eğitimi programı düzenlendi.

Program, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze’nin ilk yardımın önemini belirten açılış konuşmalarıyla başladı.

Yapılan konuşmalarda ilk yardım ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Öğretmen ve muhtarlara yönelik yapılan eğitim programında ilk yardımın önemine vurgu yapıldı. Eğitim programında “Sağlık ekibi olay yerine intikal etmeden önce kalbi ve solunumu durmuş kişilere nasıl müdahale edileceği, çok basit ilkyardım teknikleriyle bir kişinin hayatının nasıl kurtarılabileceği, büyük sakatlıkların nasıl önlenebileceği, yabancı cisimlerle boğulma ve kanama durumlarında uygulanacak ilkyardım teknikleri görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı.”

İlk yardım konusunda katılımcılardan soru alınarak, soru cevap şeklinde devam eden eğitim programında, İl Sağlık Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri’ne bağlı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)  Birimi tanıtılarak, çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Program sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” verildi.

İLKHA












İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Elazığ Haberleri

Elazığ'da yıldırımın isabet ettiği caminin minaresi yıkıldı
Elazığ'da otomobil takla attı: 2 yaralı
Elazığ'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı, kent merkezi beyaza büründü
Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Elazığ'da inşaatta iskele çöktü: 4 işçi yaralandı