Elazığ'da "sağanak yağış" uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ ve çevresi için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ, Tunceli, Malatya ve Adıyaman illerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Açıklamada, " Bugün öğle saatlerinden gece saatlerine kadar Elazığ, Tunceli, Malatya ve Adıyaman illerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21–50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Oluşması muhtemel risklerin; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği ifade edildi. (Emrullah Yıldız-İLKHA)



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Elazığ Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Elazığ’da vatandaş ve çiftçilerin sorunlarını dinledi
HÜDA PAR Elazığ’da ulaşım sorunlarını Karayollarına taşıdı
Elazığ'da Gazzeli çocuklar için uçurtmalar gökyüzüne bırakıldı
Elazığ’da sağanak ve dolu etkili oldu
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı