Elazığ'daki depremde hayatını kaybeden 2 küçük kardeş aynı tabuta konuldu

Depremde hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi. 12 yaşındaki Miraç Ali ile kardeşi 2 aylık Rüya Aslan aynı tabuta konuldu.

6,8 büyüklüğündeki depremde Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada hayatını kaybeden aynı aileden Aişe ve eşi Mehmet Arifoğlu, kızları Halime Aslan ile torunları Miraç Ali ve Rüya Aslan için Kışla Camisi'nde tören düzenlendi.

12 yaşındaki Miraç Ali ile kardeşi 2 aylık Rüya Aslan aynı tabuta konuldu. Cenazeleri aynı tabutta camiye getirilen iki kardeşin babaları güçlükle ayakta durdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da katıldı.

Tabutun önüne gelen baba Serhat Aslan, “2 ay önce geldin, keşke biraz daha kalsaydın. Takdir böyle, iman etmişiz ama ciğerimiz yanıyor.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından cenazeler Yeni Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

İLKHA














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Elazığ Haberleri

Yetimler Vakfı Elazığ'da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu
Elazığ'da traktör römorkundan düşen lastik trafiği birbirine kattı
Elazığ Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi'nde zincirleme trafik kazası: 1 yaralı
Otomobil köpeğe çarptı: 2 yaralı
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı ticari araç satan esnafı ziyaret etti