Endonezya'da 8.9 Şiddetinde deprem!

Endonezya'da Ace açıklarında 8.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı verildi.

Endonezya'nın Aceh eyaleti açıklarında TSİ 11:38'de  büyük bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün eyalat merkezi Banda Aceh'in 495 kilometre güney batısı olduğu açıklandı. Amerikan Jeoloji Araştırma Merkezi depremin büyüklüğünü önce 8.9 olarak duyurdu, daha sonra bu bilgi 8.7 olarak revize edildi.

Depremin yerin yaklaşık 33 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve Malezya, Singapur, Tayland ve güney Hindistan'da da hissedildiği bildirildi.

6.5'LİK ARTÇI
8.7'lik depremden yaklaşık 1 saat sonra 6.5 büyüklüğünde bir arttçı meydana geldi.

TSUNAMİ ALARMI VERİLDİ
Deprem sonrasında Tsunami alarmı verildi. Endonezya Tsunami Merkezi, ülkenin doğu kıyılarında 6 metreyi bulan tsunami dalgalarının beklendiğini duyurdu.

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ise yaptığı açıklamada tsunami tehdidinin olmadığını ancak yine de alarmda olduklarını söyledi.

Sri Lanka ve Hindistan'ın güneyinde de tsunami uyarısı verilirken Tayland vatandaşlarını kıyı bölgelerinden çekilmeleri konusunda uyardı. Büyük Okyanus genelinde de olası bir tsunamiye karşı teyakkuza geçildi.

HAVAALANI KAPATILDI
Tayland'ın güneyindeki Puket Adası'ndaki havaalanı deprem sonrası güvenlik nedeniyle kapatıldı.

KURTARMA EKİPLERİ YOLA ÇIKARILDI
Endonezya Acil Müdahale Ajansı, kurtarma ekiplerinin Aceh bölgesine sevk edilmeye başlandığını bildirdi. Bölgede elektriklerin kesildiği bildiriliyor. Şu ana kadar can ve mal kaybıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

2004'TE 230 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
26 Aralık 2004'te Endonezya açıklarında meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem ve takip eden tsunami nedeniyle yaklaşık 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

 

 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı