’Enfal Katliamı’nın failleri yargılansın’

Enfal Operasyonu’nun emrini veren Iraklı yetkililerin cezalandırılmamış olmasını protesto eden 300 kişilik bir grup, sabah saatlerinde Germiyan’da savcılığa dilekçe sunarak suçluların yargılanması ve kesinleşen cezaların infaz edilmesini istedi.

Enfal Operasyonu’nun emrini veren Iraklı yetkililerin cezalandırılmamış olmasını protesto eden 300 kişilik bir grup, sabah saatlerinde Germiyan’da savcılığa dilekçe sunarak suçluların yargılanması ve kesinleşen cezaların infaz edilmesi için harekete geçilmesini istedi.
 
Enfal Mağdurlarının Haklarını Koruma Derneği Germiyan Şubesi Başkanı Enwer Hemelaw, BasNews’e yaptığı açıklamada, ‘Irak Yüksek Mahkemesi’nin mahkumiyet kararı verdiği Enfal davasında suçluların yakalanmasını istiyoruz. Savcılık önünde Enfal’de hayatını kaybeden kişilerin yakınlarından oluşan 300 kişilik bir grupla protesto eylemi gerçekleştirdik. Faillerin bir an önce yargılanmasını istiyoruz’ diye konuştu.
 
Mahkumiyet kararının uygulanmamış olmasından dolayı yasaların çiğnendiğini belirten Hemelaw, savcılığa sundukları dilekçede kararı uygulaması gerektiği halde geciktiren iktidar yetkililerinin ve yargı mensupları hakkında dava açılmasını istediklerini açıkladı.
 
2007 yılında kurulan ve Xurmatû, Kifrî, Rizgarî, Kelar ve Derbendîxan’da şubesi bulunan dernek, Kürdistan Bölgesi’nde Enfal Operasyonu kapsamında öldürülen ve işkencelerle sakat bırakılan mağdurların haklarını savunmak ve Enfal davasını takip etmek için kuruldu. Dernek, 2009 yılından beri çeşitli protesto gösterileri ve imza kampanyalarıyla Enfal’in gerçek faillerinin cezalandırılması için çabalıyor.(basnews)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

4 işçi öldü, 2 kişi yaralandı
4 karkera canê xwe ji dest dan
Qaladizê katliamının üzerinden 50 yıl geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY Başkanı Barzani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erbil'de