Engelli Filistinliye 35 yıl hapis cezası

Filistinlilere karşı hak hukuk tanımayan işgal mahkemesi engelli Filistinliye 35 yıl hapis cezası verdi.

Filistin halkına karşı hukuki ve insani hiçbir değeri göz önünde bulundurmayan işgal mahkemesi dün, Kudüs’te ikamet eden engelli Filistinliyi, işgal polisini bıçaklama suçlamasıyla 35 yıl hapse mahkûm etti.

Yediot Ahranoot gazetesi konuyla ilgili verdiği haberde, mahkemenin Kudüslü esir Eymen El-Kürd’ü 2016 yılında iki polisi yaralama eylemini gerçekleştirme suçlamasıyla 35 yıla mahkûm ettiğini duyurdu.

Gazete, Filistinli gencin Eylül 2016’da Kudüs’ün eski kapılarından biri olan Es-Sahire Kapısında gerçekleştirdiği eylemde bir subayın ağır, bir polisin de orta derecede yaralandığını yazdı.

Filistinli genç Eymen El-Kürd, 19 Eylül 2016 tarihinde işgal subayı ile işgal polisine karşı gerçekleştirdiği bıçaklı eylemde çevrede bulunan işgal güçlerinin ateş açması sonucu yaralandı. Yaralı haliyle zindana atılan Filistinli gencin aldığı yaralar yüzünden zindanda bedeninin yarısı felç oldu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!