EPDK, Ağırlama giderleri özelleştirmeden önce bulunuyordu

Elektrik faturalarına yönelik haberlerle ilgili "Ağırlama giderlerinin tüketiciye yansıtıldığı iddiaları kesinlikle doğru değildir" açıklaması yapan EPDK, haberlerin yanıltıcı nitelikte olduğu, giderin özelleştirmeden önce alındığını belirtti.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, elektrik dağıtım şirketlerinin temsil ve ağırlama giderlerinin elektrik faturalarına yansıtıldığı haberlerinin yanıltıcı nitelikte olduğu, söz konusu giderlerin özelleştirme öncesinde de bulunduğu açıklandı.

EPDK, daha önce yapılan bir düzenlemeyle bu giderlere tavan ve limit getirildiğini belirtti. Söz konusu giderlerin ana faaliyet konusu olan personel, bakım onarım, endeks okuma gibi giderlerden farklı değerlendirildiği açıklamada hatırlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı
"Gazze, insanlığın kalbidir"
Ankara'dan çağrı: Söz değil, somut adımlar bekliyoruz!
Gazze'ye insani koridor çağrısında bulundular