​Ergani’den siyonistlere tepki

​​Ergani’de faaliyet gösteren STK'lar, cuma namazı sonrası Camii Kebir önünde ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı şer planını protesto ettiler.

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı basın açıklamasında vatandaşlar tarafından “Yüzyılın ihanetine boyun eğmeyeceğiz”, “Kudüs’ün özgürlük mücadelesi, ümmetin özgürlük mücadelesidir”, “Kudüs Filistin’in başkentidir” yazılı pankartlar açıldı.

Ergani Kardeş-Der tarafından organize edilen basın açıklamasına HÜDA PAR ve AK Parti Ergani ilçe başkanlarının yanı sıra Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, İHH ve Özgür-Der ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Basın açıklamasını Ergani Kardeş-Der yetkililerinden Hasan Haksever okudu.

Yüzyılın anlaşması adı verilen planın işgal rejiminin güvenliğini merkeze alıp Filistinlileri yurtlarından çıkarma girişimi olduğunu belirten Haksever, "ABD başkanı Trump, işgalci siyonistlerin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması adını verdiği planını açıkladı. Emperyalizmin genel karakteri olan işgal ve sömürü için uluslararası hukuku hiçe sayma bu açıklamayla bir kez daha deklare edilmiştir. Özellikle Kudüs’ün statüsü için tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddiaların ve teröre dayanan eylemlerin meşrulaştırılması söz konusudur. Daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirilen terör eylemleriyle ayakta kalan Siyonist işgalcilerin yine körü körüne ABD tarafından desteklenmesi işgalin meşrulaştırılması konusunda kirli bir işbirliğidir." ifadelerini kullandı.

İşgalci rejimin, Müslümanların parçalanmışlıklarından cesaret aldığını belirten Haksever, "Müslümanlar kardeş oldukları takdirde küfre karşı galip geleceklerdir. Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’nın işgalden kurtulmasını istiyorsak ilk hedefimiz vahdet olmalıdır. Kudüs bizim bütünleşmemizi beklemektedir. Biz kendi aramızda birlik kurmazsak bu zillet halinde yaşamamız devam edecektir. israil hedeflerine hiç olmadığı kadar yakındır. Buna karşın bizler de birlik olma noktasında da daha önce olmadığı kadar kararlıyız. İnşallah karanlık çabanın fitnesi yok olacaktır." dedi.

İLKHA








İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ergani Haberleri

1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı
Yapıcıoğlu: Ehliyet ve liyakat esasına göre milletimize hizmet edeceğiz
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Biz milletimizin hizmetine talibiz
HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?
HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Faruk Dinç, gençlerle bir araya geldi