Es-Sudeys: El-Buti bidat ve delalet imamıydı!

ABD uşağı Suudi rejimine tek laf etmeyen Mekke’deki Mescid-i Haram İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys’ten Ramazan el-Buti’ye ağır eleştiriler.

Mekke’deki Mescid-i Haram İmam ve Hatibi Şeyh Abdurrahman es-Sudeys geçtiğimiz günlerde Şam’daki bir patlamada öldürülen Suriyeli ünlü din alimi Muhammed Said Ramazan el-Buti’nin bidat ve delalet imamlarından biri olduğunu ve böyle birisinin ölümüyle şerrin hafiflediğini söyledi.

Es-Sudeys yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"el-Buti bidat ve delaletin başlarından biriydi, insanlara bidatı süslü gösterip kandırıyordu, el-Buti ömrünü ateist Nusayri devletinin hizmetinde geçirdi, bunu helak olan diktatör Hafız Esed döneminden başlayarak diktatör Beşar el-Esed döneminde de sürdürdü ve Beşar’a en büyük desteği veren şeyhlerin başında geliyordu."

(Turk Arab News)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Suudi Arabistan Haberleri

1,5 milyon kişi Arafat'a doğru yola çıktı
Hacılar, Terviye Günü'nü ihya etmek için Mina'ya akın ediyor
Mekke'ye sadece hac vizesi olanlar alınacak
Suudi Arabistan, umre ziyareti için aşı zorunluluğunu kaldırdı
Mukaddes beldelerde 23 Türkiye vatandaşı vefat etti