Esed de Söylemişti (!)

Mursi`nin görevden alınmasının siyasal İslam`ın başarısızlığının sonucu olduğunu iddia eden netanyahu, "İslam`ın bilgi çağına söyleyecek sözü yoktur" dedi.

İşgal yönetimi başbakanı benyamin netanyahu, Mısır`da ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin askeri darbe ile devrilmesinin siyasal İslam`ın çöküşünün habercisi olduğunu söyledi.

netanyahu, Alman haftalık Welt am Sonntag dergisine verdiği demeçte Siyasal İslamcıların düşmesinin kaçınılmaz olduğunu çünkü İslam`ın bir ülkenin kültürel, ekonomik ve politik alanda kalkınması için yeterli donanıma sahip olmadığını iddia etti.
Radikal diye nitelendirdiği siyasal İslam`ın çağın ekonomik gerekliliklerine ve bilgi çağına ayak uyduramadığı için başarısız olduğunu iddia eden netanyahu, "Bu rejimler dünyayı ortaçağa götürür" dedi.

Röportajda ayrıca Mısır ile 1979`da imzaladıkları anlaşmaya Mısır`ın devrik lideri Mübarek döneminde sadık kalındığını ifade eden netanyahu, Mursi`nin iktidarı döneminde özellikle Sina meselesinde çok endişeli olduklarını söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

israil Haberleri

İşgal rejimi, dün 24 askerinin Gazze'de öldürüldüğünü duyurdu
Gazze'de saldırılara devam edeceğiz
Mısır-Gazze sınır şeridi kontrolümüzde olmalı
Yahudi piyonu ABD, siyonist rejime silah sevkiyatını sürdürüyor
Gazze'de ağır darbeler alan işgal rejiminde intihar vakaları artıyor