Eski Başbakanın Oğlu Kaçırıldı

Pakistan’da yarın yapılacak seçimler öncesinde gerginlik doruğa çıktı. 6 ay önce görevinden alınan eski başbakanlardan Yusuf Rıza Gilani`nin oğlu Ali Haydar Gilani kaçırıldı.

Güvenlik yetkilileri, kimliği belirsiz silahlı kişilerin, Pakistan Halk Partisi`nin (PPP) seçim toplantısını bastığını, saldırganların ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Pakistan`ı 4,5 yıl yönettikten sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla görevinden alınan Başbakan Gilani, oğullarıyla PPP`nin Multan kentindeki seçim kampanyasını yürütüyordu.

Kanlı bilanço: 120 ölü
Pakistan`ın kuzeybatısında bugün bir motosiklete konulan bombanın patlaması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Bombanın dağlık Kuzey Veziristan bölgesindeki Miranşah`ın en büyük pazar yerinde patlatıldığı belirtiliyor. Bombalı saldırının sorumluluğunu henüz kimse üstlenmezken Taliban militanları tarafından düzenlenmiş olabileceği sanılıyor.

Dün de Belucistan eyaletinde Pakistan İslam Birliği Partisi`nin (PML-N) konvoyuna saldırı düzenlenmişti. Pakistan`da seçimlerin ülke gündemine girmesiyle seçim büroları ve adaylara karşı düzenlenen saldırılarda 120`den fazla kişi hayatını kaybetti.
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Pakistan Haberleri

Eski Pakistan Başbakanı Han'a silahlı saldırı
Hejmarê miriyan derket 318 kesan
Pakistan'ın üçte biri sular altında
Pakistan'daki sel felaketlerinden 33 milyon insan etkilendi
Pakistan'da otobüs kazası: 23 ölü