Ev ve ahırları sular altında kalan Çarıklı köylüsü mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Diyarbakır Çarıklı köyünde ev ve ahırları sular altında kalan köylüler, çok sayıda hayvanlarının telef olduğunu belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış sonrası köprüler yıkıldı, birçok ev ve ahır sular altında kaldı. Onlarca büyükbaş hayvan sel sularına kapılarak telef oldu.

Tehlikenin sürekli tekrarlandığını, daha önce 4 defa dilekçe verdiği halde kendilerine kimsenin sahip çıkmadığını belirten vatandaşlardan Fahri Güneş, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Fahri Güneş, “4’üncü kezdir evim sular altında kalıyor. 4 defa dilekçe verdim ama kimse bize sahip çıkmadı. Sizlerde gördünüz gibi 55 adet büyükbaş hayvanım vardı ve hepsi suyu kapılarak telef oldu. Çok mağdur durumdayım, hiçbir şeyim kalmadı. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” dedi.

Evlerinin bulunduğu bölgeye istemedikleri halde köprü yapıldığını, köprü nedeniyle ev ve ahırlarının sular altında kaldığını dile getiren Mustafa Güneş ise, 65-70 adet büyükbaş hayvanlarının telef olduğunu söyledi.

Evi sular altında kaldığı için gidecek bir yerinin olmadığını belirten Şeyhmus Gümüş ise, mağdur durumda olduğu için devletin mağduriyetini giderilmesini istedi.

İLKHA


















Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sur Haberleri

Dicle Üniversitesi’nden 3 ülkeyle akademik iş birliği
Diyarbakır’da yıllardır yapılmayan yol mahalle sakinlerini mağdur ediyor
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin mega hastanesi projesinde zemin etüdü tamamlandı
"Hayat Diyarbakır'da Namazla Güzeldir" kursunu başarıyla bitiren çocukların namaz sevinci
Diyarbakır’da "Hayat Namazla Güzeldir" programından renkli kareler