Evlat nöbetindeki ailelerin umutlu bekleyişi 156'ncı gününde

​Merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP Diyarbakır İl binasının önündeki 80 ailenin evlat nöbeti sürüyor.

Aslen Mardinli olup Diyarbakır'da ikamet eden baba Süleyman Aydın, 4 yıl önce PKK'liler tarafından kaçırılan oğlu Özkan (19) için 156 gündür evlat nöbetinde olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Oğlum Özkan Aydın için 156 gündür nöbetteyim. Evlat nöbetine geldiğimde 7 aile buradaydı. Gün geçtikçe aile sayısı artıyor şu an 80 aile ile nöbetteyiz. Onlar çocuklarımızı geri göndermezse bizi televizyonda gören acılı aileler gelmeye devam edecektir.

"Kimsenin 14-15 yaşındaki çocukları zorla dağa göndermesini istemiyoruz"

Çocukları zorlan dağa kaçırılan ailelere seslenen Aydın, "HDP'liler 14-15 yaşındaki çocukları dağa gönderiyor. Herkes HDP'nin iç yüzünü gördü. Biz kimsenin 14-15 yaşındaki çocukları zorla dağa göndermesini istemiyoruz. Bundan dolayı herkesin bize destek vermesini istiyoruz. Siz de buraya çocuklarınız için gelin. Sayımız artıkça haklı davamızın sesi de o kadar gür çıkacak. Buradan evlatlarımızı almadan gitmeyelim. İnşallah çocuklarımıza kavuşuruz ve hasretimiz sona erer." dedi.  

"Hava durumu nasıl olursa olsun ben buradan gitmeyeceğim"

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Kimya bölümünde okuyan 3’üncü sınıf öğrencisi Özgür Ödümlü’nün (22) annesi Latife Ödümlü, oğlunu almayana kadar gitmeyeceğini yineledi.

Ödümlü, "156 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetindeyim. Oğlumu almayana kadar gitmeyeceğim. Hava durumu nasıl olursa olsun ben buradan gitmeyeceğim. Oğlum, sana sesleniyorum.  Gel! Ben seni burada bekliyorum. Sen gelmeden buradan hiçbir yere gitmeyeceğim. Kaç gel. Askerler ve polislere teslim ol. Kimseye de ceza vermiyorlar. Teslim olanları da evine gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir
Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin "Gazze Eylemleri"ne destek
Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen'den "üniversite sınavlarında idari personellere görev vermeme" kararına tepki
Bir sevgi, bir sevda varsa o Resulullah'tır
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı