Evlat nöbetindeki baba: PKK, oğlumu askerdeyken kaçırdı

​HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Bilal Avunan, oğlu Emrah'ın askerde çarşı iznine çıktığı sırada kaçırıldığını iddia etti.

Elâzığ'dan Diyarbakır'a gelerek evlat nöbetine katılan baba Avunan, oğlu Emrah'ın 2015 yılında HDP/PKK'liler tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde çarşı iznine çıktığı sırada kaçırıldığını söyledi.

Oğlunu almadan evlat nöbetinden ayrılmayacağını vurgulayan Avunan "Oğlum, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015 yılında askerlik yapıyordu. Oğlumla sürekli telefonda konuşuyorduk. En son oğlumu aradığım da ulaşamadım, Cizre'ye askeri birliğine gittim. Daha sonra oğlumun PKK tarafından kaçırıldığını öğrendim. HDP'liler bizzat kendileri bana 'oğlunu biz kaçırdık ve PKK'ya verdik' dediler." ifadelerini kullandı.  

Teslim olup ailelilerine kavuşan gençler için çok sevindiğini ve mutlu olduğunu belirten Avunan, "İnşallah benim çocuğumda gelir, çocuğum PKK'nin elinde esirdir karanlık yerlerdedir. Bizlerde gece gündüz burada bekliyoruz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır’da yoğun sis etkili oldu
Akademik başarı yükseliyor ama erdem ve ahlakta geriye gidiyoruz
Diyarbakır Adliyesi emanet deposunda yüzlerce mermi kayboldu
Yetimler Vakfından Bilge Gençlik Kulübüne teşekkür
Uyuşturucu, toplumu çökerten küresel bir tehdittir