Evlenme vaadiyle yaşlı erkekleri dolandıran şebekeye operasyon: 6 kişi tutuklandı

Mardin'de evlenme vaadiyle yaşlı erkekleri kandıran şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Suriye uyruklu A.K. ve İ.M'nin, Mardin, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Ankara, Yalova ve İzmir'de eşi vefat etmiş yaşlı erkekleri, para karşılığı Suriye uyruklu H.S. ve R.K. ile imam nikahı kıyarak evlendirdiği, ardından kadınların altınları alarak kaçtığı bilgisine ulaştı.

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışma yürüten ekipler, yaklaşık 3 ay süren takip sonucunda "Düğün Başlasın" adı verilen operasyonu başlattı.

6 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda A.K, F.M, H.S, R.K, M.Ş. ve M.H.S. gözaltına alınırken, ziynet eşyası, para ve döviz ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.Ş'nin Suriye'den kadınları Türkiye'ye getirilmesinden sorumlu olduğu ve şebekenin İzmir bölgesindeki faaliyetlerini yürüttüğü belirlendi.

Şebekenin bu yöntemle yaklaşık 400 bin lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından 6 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. 

İLKHA


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin halkı: Kentte 10 gündür su yok, perişan olduk
Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım
Mardin’de kazada ağır yaralanan kişi 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama
Aydın: Ramazanın ruhunu tüccarlar olarak yaşatabilmemiz gerekir