FETÖ soruşturmasında 89 kişiye gözaltı kararı

​İstanbul’da aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 89 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ yetkilileriyle bağlantı kurduğu iddia edilen 71 asker ile 18 asker sorumlusu olduğu belirtilen toplamında 89 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar 48'i asker, 8'i sorumlu olmak üzere 56 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve TSK’dan ihraç edilen bir albay ise Sabiha Gökçen Havalimanından yurt dışına çıkış yapmak üzereyken son anda yakalandı.

Öte yandan muvazzaf bir albayın evinde yüklü miktarda euro ve dolar ele geçirildiği iddia edildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen diğer şahısların ise arama çalışmaları devam ediyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları
"Medine Sözleşmesi"
İşgalcilerin esir aldığı 15 Türkiyeli aktivist, İstanbul'a ulaştı
Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'a getirildi
Anayasada Kürd ismine yer verilmeli