FETÖ'den aranan 2 şüpheli Özbekistan'da yakalandı

​FETÖ'nün firari şüphelileri Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı'nın, MİT tarafından düzenlenen operasyonda Özbekistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

FETÖ'den aranan 2 şüpheli Özbekistan'da yakalandı

Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, haklarında yakalama kararı bulunan firari FETÖ mensupları Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı, MİT'in operasyonuyla Özbekistan'dan Türkiye'ye getirildi.

Savunma Sanayii sektöründe faaliyet gösterdiği daha sonra ihraç edildiği belirtilen Gürbüz Sevilay'ın, Irak ve Suriye'de PKK/YPG'lilere füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma gibi mühimmat ve teçhizat sağladıkları belirtildi.

, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK ile devlet memurluğundan ihraç edildiği, FETÖ mahrem imamlarına şirketinde görev verdiği, söz konusu şahıslar vasıtasıyla 2017 yılında terör örgütü PKK/KCK mensupları ile irtibatlandığı öğrenildi.

Sevilay'ın PKK'nin organizesiyle illegal yollardan Suriye'ye geçtiği, Haseke'de örgütün silah, mühimmat ve araç üretim ve geliştirme tesislerini ziyaret ettiği, ayrıca PKK/KCK sorumluları ile örgüte ait karargâhlarda görüştüğü belirlendi.

Sevilay'ın, söz konusu görüşmelerde PKK/KCK tarafından kendisine iletilen ihtiyaçları karşılamak amacıyla savunma sanayii sektörü alanındaki uluslararası bağlantılarını devreye soktuğu bildirildi.

Sevilay'ın, ayrıca yabancı menşeili firma sorumluları ile PYD/YPG'nin Suriye'deki İHA ve drone ile mücadele sürecini bizzat yönlendiren Mazlum Kobani ve Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in ve diğer üst düzey PKK/KCK mensuplarını Suriye'de bir araya getirdiği kaydedildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

Vatandaş ‘evlatlarımızı kurtarın’ diyor!
Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde ahşap palet fabrikasında yangın
Ankara'da toplu ulaşıma zam: tam 26 TL, öğrenci 13 TL oldu
Ankara'nın Altındağ ilçesinde mobilya atölyesinde yangın
TUSAŞ saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti 14 kişi yaralandı