"Fidan dikimi için en uygun vakit bu günler"

​Yeşil alanlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten fidan satıcıları, dikim için en uygun dönemin bu günler olduğunu söylediler.

Van’daki fidan satıcıları, yeşil alanlara daha da önem vermesi gerektiğini belirterek, fidan dikme mevsiminin başladığını ifade ettiler.

Fidan dikme mevsiminin gelişiyle fidan satışı yapılan yerlerde hareketlilik yaşanıyor. Süs, elma, ceviz ve gölgelik ağaç fidanlarına halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten fidan satıcılarından Yasin Erçetin, fidan dikme zamanının olduğunu söyleyerek, herkesin bir fidan almasını istedi.

Bölgenin soğuk olmasından dolayı kışlık meyve fidanlarının verimin iyi olacağı bilgisini veren Erçetin, "Şu anda fidan zamanı, özellikle mayıs ayının sonuna kadar fidanların dikilmesi lazım, en azından meyve fidanlarının şu an dikilmesi gerekiyor. Diğer türlü ağaçlar yaz ortasında da dikilebilir ama meyve fidanları bugünlerde artık dikilmesi gerekiyor. Meyve ağaçları bahar ayında dikilmelidir, meyve ağaçları bahar aylarında dikilmesini lazım yani tam yaz ortasında dikilirse verim alamayız. Bazı meyve ağaçlarına erkenci derler erkenci meyve ağaçları çiçek açarlar ama don vurdu mu, erken kuruma durumu vardır. O yüzden biz daha çok erkenci olmayan, sonbaharda meyve veren ağaçlar getiriyoruz." dedi.

Erçetin, "Fidanların aşı yerleri var, eğimli olan yer güneye bakar, güneyden güneş görmesi gerekir. O aşı dışarıda kalacak şekilde gömülür altına gübre atılır, koyun gübresi yararlıdır, koyun gübresi kullanmak gerekir daha çok verim almak istiyorsak demir çivi atabiliriz, kökleri için iyidir. "

İLKHA










 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi
Vahşi sulamaya karşı uyarı: Ürüne ve toprağa ciddi zararı var