Filistin-İsrail görüşmeleri yeniden başlıyor

Mısır'da Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında yapılan görüşmelere bayram sonrası devam edilecek

Hamas, İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır'da yürütülen dolaylı görüşmelerin bayramdan sonra başlayacağını duyurdu. 

Hareket yetkililerinden Salah el-Berdevil, yaptığı basın açıklamasında, Kahire'deki son görüşmelerde kalıcı ateşkeste mutabık kalındığını hatırlatarak, bayram tatilinin bitmesiyle müzakerelere yeniden dönüleceğini ifade etti. 

İsrail ile dolaylı görüşmelerdeki çalışma programı üzerine anlaşma sağlandığını aktaran Berdevil, bu programın "liman, havalimanı, Şalit esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuştuktan sonra yeniden alıkonulan Filistinlilerin serbest bırakılmasını" içerdiğini kaydetti. 

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmış, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Kudüs'te rahibeye saldırı
Siyonist müdahalenin başladığı "Sumud" için çağrı
18 Türkiye vatandaşı alıkonuldu
Vicdan gemilerinin güvenliği tüm parlamentoların sorumluluğundadır
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 285’e yükseldi