Filistin’de yapılacak seçimlerde Kudüslüler oy kullanabilecek

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Özel Temsilcisi Nebil Şas, Kudüs'teki Filistin seçimlerini ve buradaki oylama mekanizmasını düzenlemeyi içeren uluslararası anlaşmanın ayrıntılarını açıkladı.

Filistin’de yapılacak seçimlerde Kudüs'teki Filistinlilerin oylamalarının işgal rejiminin postaneleri aracılığıyla yapılacağını belirten Şas, Kudüs’teki seçim yöntemi konusunda uluslararası bir fikir birliğine vardıklarını duyurdu. Şas, önceki seçimlerde de bu yöntemin uygulandığını belirtti.  

Şas, “Kudüs topraklarımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Kudüslüler de uluslararası hukuka göre seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Aksi durumda her girişim kanunlara aykırı olmuş olur.” ifadesini kullandı.

Resmi olmayan tahmini veriler, işgal altındaki Kudüs'te yaklaşık 340 bin Filistinlinin yaşadığını gösterirken, Filistin Merkezi Seçim Komisyonu'ndan gelen veriler ise bu yılki kayıtlı seçmen sayısının yaklaşık 75 bine ulaştığını gösteriyor.

28 Eylül 1995'te Washington'da işgal rejimi ile Filistinliler arasında imzalanan geçiş dönemi anlaşmasına göre, Kudüs'te oyların işgal rejimi posta idaresine bağlı postanelerde yapılması öngörülüyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı