Filistinli Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib'in cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı

Geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib'in cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı.

19 Aralık akşamı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib'in (60) cenaze namazı Fatih Camii'nde Cuma namazına müteakip kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kılınan cenaze namazına eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve Al-Khatib'in yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenazede Erbaş, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de her nefsin ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz' buyuruyor. Demek ki bu dünyada her şey fani bir tek O baki.  Önemli olan bu fani hayatı Allah rızası için iyi yaşamak, peygamber efendimizin getirmiş olduğu en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'in emirleri doğrultusunda yaşayabilmektir. Allah hepimize Kur'anî bir hayatı nasip etsin." dedi.

Başkonsolos Al-Khatib, Eyüp Mezarlığına defnedildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları
"Medine Sözleşmesi"
İşgalcilerin esir aldığı 15 Türkiyeli aktivist, İstanbul'a ulaştı
Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'a getirildi
Anayasada Kürd ismine yer verilmeli