Filistinli Tutukluların Tedavisine İzin Verilmiyor!..

Gazze’deki Serbest Bırakılan Tutuklular Derneği Başkanı Ahmed el-Felit, İsrail Hapishane Müdürlüğü’nü sağlık sorunları bulunan Filistinli tutukluların tedavilerini kasıtlı olarak ihmal etmekle suçladı.

Gazze’deki Serbest Bırakılan Tutuklular Derneği Başkanı Ahmed el-Felit, İsrail Hapishane Müdürlüğü’nü sağlık sorunları bulunan Filistinli tutukluların tedavilerini kasıtlı olarak ihmal etmekle suçladı. Felit, “Şu anda İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların bin 200’ü hasta, 44’ü ise yakalandıkları kanser nedeniyle durumları ağır” dedi.

Siyonist işgal devleti İsrail, sağlık sorunu yaşayan Filistinli tutukluların tedavisini kasten ihmal etmekle suçlandı.

Gazze’deki Kızılhaç binası önünde toplanan Filistinli tutukluların aileleri, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin sağlık durumunun kötü olduğunu ifade eden pankartların yanı sıra, yakınlarının resimlerini taşıdı. Gösteride konuşan Gazze’deki Serbest Bırakılan Tutuklular Derneği Başkanı Ahmed el-Felit, İsrail Hapishane Müdürlüğü’nü sağlık sorunları bulunan Filistinli tutukluların tedavilerini kasıtlı olarak ihmal etmekle suçladı.

Felit, “Hasta tutukluların sorumluluğu, müdürlüğe aittir. Şu anda İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların bin 200’ü hasta, 44’ü ise yakalandıkları kanser nedeniyle durumları ağır” dedi.

Tutuklu yakınları, hapishanedeki Filistinlilere destek olmak için her pazartesi Kızılhaç binası önünde gösteri düzenliyor.

Gazze Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail cezaevlerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 4 bin 800’e yakın Filistinli tutuklu bulunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!
İsrailin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor
O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi
BM: Gazze'de durum felaket boyutunda
Onlarca silahlı milis HAMAS'a teslim oluyor