Filistinliler: Mescid-i Aksa Sahipsiz Değil

Filistinliler Hamas`ın organize ettiği ``Kudüs Gönüllerimizde``adlı organizasyonda bir araya geldi.

1969 yılında Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan tarafından Mescid-i Aksa`nın minber ve mihrabının yakılması olayını kınamak için bir araya gelen Filistinliler ``Mescid-i Aksa sahipsiz değildir`` mesajı verdi.

Müslümanlarca kutsal sayılan ve Miraç hadisesinin meydana geldiği Mescid-i Aksa`ya 21 Ağustos 1969`da giren Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, Camii`nin mihrabını ve bin yıllık minberini yakmıştı. Filistinliler bu olayı kınamak için her yıl Ağustos ayının son haftası etkinlikler düzenleniyor.

Bu yıl 43.cüsü düzenlenen etkinliklere Gazze`deki Filistin Yönetimi Başbakanı İsmail Heniyye de katıldı. Ellerinde Müslüman ülkelerin bayraklarını taşıyan Filistinli çocuklar çeşitli gösteriler sundu. Gösterinin yapıldığı alanda ve çevresinde Filistin polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı