Fıstık ağaçları dikilecek gerekçesiyle meşe ağaçları sökülüyor

​Batman’da köylüler mera alanında bulunan meşe ağaçlarını, fıstık ağaçları dikecekleri gerekçesiyle yerinden söküyor.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Oğuz (Şimze) ile Kesiktaş (Sine) köyleri arasında bulunan mera alanındaki meşe ağaçları köylüler tarafından kökünden sökülüyor.

Edinilen bilgilere göre, Oğuz ile Kesiktaş köyleri arasında bulunan Alaca mevkiinde köylüler, devlet arazisi olan meralardaki meşe ağaçlarını kaçak yollarla yerinden söküyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz 177 Orman İhbar Hattı ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri o mevkide ormanlık alanın bulunmadığını söz konusu alanın Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait mera bölgesi olduğunu ifade ettiler.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Mera Birim yetkilisi ise gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve jandarmanın müdahalesinin ardından suçu işleyenlere cezai işlem uygulandığını söyledi. 

İLKHA




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Batman'da Dünya Yetimler Günü'ne özel iftar etkinliği
Dane mısır üreticilerine ekim öncesi bilgilendirme toplantısı