Gaziantep'te askeri yasak bölgede 8 kişi yakalandı

​Gaziantep'te IŞİD’e katılmak için Suriye'ye taksiyle gitmeye çalıştıkları iddia edilen 3'ü yabancı uyruklu, 8 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'in Nizip-Karkamış ilçesi karayolunda askeri yasak bölgede Suriye'ye geçmeye çalışan 3'ü yabancı uyruklu, 8 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında askeri yasak bölge ihlali suçlarından işlem başlatıldığı belirtildi.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, jandarma ekiplerinin Nizip-Karkamış ilçeleri arasında şüphelendikleri ticari bir aracı durdurduğu, yapılan kimlik kontrollerinde 3 kişinin yabancı uyruklu, 5’i ise Türkiye vatandaşı olan 8 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Suriye'ye geçmeye çalıştığı belirlenen şüpheliler hakkında IŞİD üyesi olmak ve askeri yasak bölgeyi ihlal etmek suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı
Gaziantep'te kenevir ekimi yapan 9 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te hijyen ihlali tespit edilen fırına 7 gün kapatma cezası
Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan markete 3 günlük kapatma cezası
Gaziantep’te FETÖ hükümlüsü yakalandı