Gaziantep'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı

Gaziantep’te belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamına giren mahallelerde yıkım çalışmaları başladı.

Şahinbey Belediyesi tarafından Kahvelipınar Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan kamulaştırmaların ardından yıkımlara hız verildi.

Yapılan kamulaştırma ve yıkım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını çok amaçlı olarak yürüttüklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmamız kapsamında eğitim alanları açma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek, depreme dayanıklı yaşanabilir alanlar oluşturma noktasında çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Bu kapsamda Özdemirbey caddesinin Sanat okulunun yanından Düztepe’ye kadar olan kısmını 2 şeritten 6 şeride çıkardıklarını belirten Tahmazoğlu, “Şimdi ise, Düztepe’den dutluğa kadar olan bölümde Kıbrıs ve Kahvelipınar mahallelerimizde vatandaşlarımızın rızası ile kamulaştırma yaparak, yıkımlar yapıyoruz. Yıkımlarımız tamamlandığında burada hem yeni konutlar inşa edeceğiz, hem de Özdemirbey caddesinin devamı olan bu kısmı 6 şeride çıkartarak, trafiği rahatlatmış olacağız.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi