Gazze Tarım Bakanlığı: Kümes hayvancılığında büyük bir kriz yaşanıyor

​Gazze Tarım Bakanlığı, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarının ardından sınır kapısından yem geçişine izin verilmemesinin bu sektörde büyük bir krize neden olduğuna dikkat çekti.

Gazze Tarım Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlatan işgalci rejimin Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan yem geçişini engellediğine dikkat çekildi.

Bu engelleme nedeniyle Gazze'de hayvan yetiştirme sektöründe büyük bir krizin yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "Zor şartlar ve yeterli miktarda hayvan yeminin bulunmaması binlerce kümes hayvanı ve diğer hayvanın telef olmasına sebep oluyor." denildi.

Açıklamada, kümes hayvanları ve diğer hayvanları beslemek için gerekli yem ve tahılların girişine izin verilmesi için uluslararası ve yerel kuruluşlara işgalci rejime baskı kurmaları çağrısında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı