Gazze'de 1 mücahit şehid oldu

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, tünel çökmesi sebebiyle bir mücahidin şehid olduğunu duyurdu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Rafah kenti nüfusuna kayıtlı olan 19 yaşındaki Süheyb İbrahim el-Hatip’in tünel çökmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

El-Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, “Allah’tan İbrahim’i şehitlerden kabul etmesini, cennetin geniş bahçelerinde barındırmasını temenni ediyor, ailesine ve yakınlarına güzel sabırlar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Filistin şehitlerinin kanının, Filistin'i özgürleştirme yolunda bir meşale olduğu ve işgalciler topraklarını terk edinceye kadar onları yakan bir ateş olarak kalacağı ifade edildi.

Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve özellikle Gazze bölgesine yönelik tehditleri devam ettiğinden Filistinli direnişçiler savunma amaçlı eğitim ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarda zaman zaman kazalar meydana geldiği ve ölüm ya da yaralanmaların olduğu ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı