Gazze'de okullar onarılamıyor

Gazze'de inşaat malzemelerinin yetersizliğinden dolayı İsrail saldırılarında tahrip olan okullar onarılamıyor

İsrail'in Gazze saldırılarında zarar gören okulların inşaat malzemesi yetersizliği nedeniyle onarılamadığı açıklandı.

Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Vekili Ziyad Sabit, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan okulların inşası ve onarım çalışmaları için gereken inşaat malzemelerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Saldırılarda yaklaşık 187 okulun zarar gördüğünü, bunlardan 23'ünün kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Sabit, "Bu nedenle diğer okullar kapasitelerinin üzerinde öğrenci almak zorunda kaldı. Yıkılan okulların yeniden inşası için uluslararası kurumlarla anlaşmaya varıldı. Gerekli finansman sağlansa da inşaat malzemelerinin eksikliği önümüzde engel olarak duruyor" dedi.

İsrail'in saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 23 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Kudüs'te rahibeye saldırı
Siyonist müdahalenin başladığı "Sumud" için çağrı
18 Türkiye vatandaşı alıkonuldu
Vicdan gemilerinin güvenliği tüm parlamentoların sorumluluğundadır
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 285’e yükseldi