Gazze'de siyonist işgal rejimi-BAE sözde normalleşme anlaşması protesto edildi

Abluka altında olan Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Alimler Birliği, Mescidi Aksa yangınının 51. yıldönümünü anmak ve siyonist işgal rejimi-BAE sözde normalleşme anlaşmasını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Düzenlenen gösteriye, Filistin Alimler Birliği, Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin Filistin Şubesi, Uluslararası Kudüs Vakfı, Kudüs Dairesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda kanaat önderi katıldı.

Gösteriye katılan kurumlar adına, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin Filistin Şubesi ve Filistin Alimler Birliği başkanı Mervan Ebu Ras konuştu.

Filistinlilere ve Kudüs sakinlerine destek olmanın ümmetin görevi olduğu belirtilen gösteride, Arap ve İslam dünyasının sessizliğinin, kutsal değerlerin daha fazla gasp edilmesi ve Mescidi Aksa ile çevresine yönelik saldırıların artırılması konularında İsrail'i cesaretlendirdiği ifade edildi.

Ayrıca düzenlenen gösteride yapılan açıklamalarda, “Siyonist işgal rejimi ile normalleşmeye doğru koşar adım yürümek, zillet ve hakirlikten başka bir şey sağlamayacak.” ifadelerine yer verildi. 

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından işgal rejimi ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı