Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı: COVİD-19 teşhisinde kullanılan malzemeler tükendi

​Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Coronavirusle mücadele için gerekli acil tıbbi ihtiyaçların giderilmesi konusunda sorumluluk üstlenme çağrısında bulundu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, düzenlediği basın toplantısında, Coronavirüs (KOVİD-19) teşhisinde kullanılan test malzemelerinin tükendiğini duyurdu. 

El-Kudra, basın toplantısında, Gazze Şeridi'ndeki merkez laboratuvarın, Coronavirus teşhisinde kullanılan test malzemelerinin tükenmesi nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu, 10'larca numunenin halen incelemede beklediğine dikkat çekti.

El-Kudra, temel ilaçların yüzde 44'ünün, tıbbi sarf malzemelerinin yüzde 31'inin, laboratuvar malzemelerinin yüzde 65'inin tükendiğini ve bunun ciddi yansımaları olacağına işaret ettil.

1018 kişinin karantina süresini tamamladığını duyuran El-Kudra, uluslararası yardım kurumlarına, Coronavirusle mücadele için gerekli acil ihtiyaçların giderilmesi konusunda sorumluluk üstlenme çağrısında bulundu.

Bu kapsamda, el-Kudra acilen ilaç, tıbbi malzeme, koruyucu materyal ve laboratuvar gereçlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Siyonist işgal çetesi, 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan ablukada tutuyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!
İsrailin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor
O sadece bir sözcü değil ümmetin sesiydi
BM: Gazze'de durum felaket boyutunda
Onlarca silahlı milis HAMAS'a teslim oluyor