Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çınar’da yapımı tamamlanan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve gençlik merkezinin açılışına katıldı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenk Öztekin eşlik etti.
Törende konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, "Türkiye'nin dört bir yanında stadyumlarıyla, kapalı yüzme havuzlarıyla, salonlarıyla beraber çok büyük bir tesisler var. Bu tesisler gerçekten çok kıymetli. Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak en önemli görevlerimizden bir tanesi de bağımlılıkla mücadele etmek. Bunların içerisinde dijital bağımlılık, uyuşturucu, içki gibi kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmak. Bundan dolayı bu tesisleri, bu yatırımları önemsiyoruz. En çok da ailelerden bize gelen talepler içerisinde yarı olimpik havuzlar, yüzme havuzları, çocukların yüzme öğrenmeleri bizim için çok çok önemlidir.
Biz ailelere şunu söylüyoruz. Çocuklarınızı lütfen tesislerimize getirin. Yüzme öğrensinler. Gençlik merkezlerimizde sosyalleşsinler. Öz güvenleri artsın. Tiyatro, sanat, müzik, resim gibi pek çok aktiviteye katılsınlar ve bu ülkenin çocukları olarak 'Türkiye Yüzyılı'nda ülkemizin gelişmesi için diğer arkadaşlarıyla beraber çalışmalarına devam etsinler istiyoruz. Bakanlığımızın 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi çerçevesinde 12 milyona yakın insanımıza yüzme öğrettik. Gerçekten ailelerden burada bir memnuniyet var. Özellikle de biz bölgemizde yatırımlarımızı arttırıyoruz, devam ediyoruz" dedi.
Bakan Bak, bu gençlik merkezi, Diyarbakır'daki 12'nci Gençlik Merkezi'mizdir. Ama bunların sayılarını arttırmaya devam edeceğiz. Yine yüzme havuzları, yarı olimpik yüzme havuzları talebi var ilçelerimizden. Onları da yatırım programımıza aldık.
Sayın Cumhurbaşkanımızın 'En büyük projem' dediği 'Terörsüz Türkiye' projesinde, biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sporun birleştirici, iyileştirici gücünü etkin bir şekilde kullanmak çabasındayız. Gençlerimize dokunmak istiyoruz. Gençlerimizin enerjisini bu ülkenin menfaatleri için, bu ülkenin geleceği için etkin bir şekilde kullanmak istiyoruz. Onlara büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye'nin hedeflerini anlatmak istiyoruz. Vizyonunu anlatmak istiyoruz. Onların fikirlerini dinlemek istiyoruz. Özellikle de bu iki tesisin Çınar'a, Çınar'ın halkına, gençlerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan da törende birer konuşma yaptılar.