Göçerler göç yolunda

Her yıl bahar ayında havaların ısınmasıyla beraber güneyden kuzeye doğru göç eden göçerlerin bu yılki göç serüveni başladı.

Kış aylarında daha sıcak geçen güneydeki illere göç eden göçerler, havaların ısınmasıyla beraber kuzeyde bulunan yaylalara göç etmeye başladılar.

Binlerce hayvanla beraber haftalarca sürecek yolculuğa çıkan göçerler, hayvanları için uygun olan yaylaları ve meraları bulana kadar yolculukları devam edecek.

Diyarbakır ve Ergani üzerinden geçerek Elazığ’ın Palu ilçesine gelen göçerler, aynı güzergâh üzerinden devam ederek Bingöl, Erzurum ve Muş`un yüksek ve serin yaylalarına gideceklerini belirterek, “Yaylalara ulaşana kadar birçok yerde konaklayacak, bu yolculuğumuzda dağ, ova, karayolu demeden gideceğimiz yere varacağız. Elbette ki yolculuk boyunca birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. At ve eşeklerin sırtına yüklediğimiz eşyalarla birlikte yolculuğumuz devam ediyor.” yolculuk serüvenlerini anlattılar.

İLKHA














 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

İklim krizi hububat ekimini geciktirdi
ÇKS yönetmeliğinde değişiklik
Çiftçilere 6 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak
HÜDA PAR'dan çiftçilere destek çağrısı
Su ürünleri av sezonu bugün sona eriyor