Güney Kürdistan'da sel felaketi: 2 ölü, 1 yaralı

Irak Kürdistan Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağışlar, başta Çemçemal, Tekiye ve Şoreş ilçeleri olmak üzere birçok bölgede şiddetli sellere yol açtı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Ortak Kriz Koordinasyon Merkezi, son 24 saat içinde iki kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin yaralandığını ve bir kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Merkezden yapılan açıklamada, sel sularına kapılarak boğulma tehlikesi geçiren yaralının durumunun kritik olduğu belirtildi. Kayıp kişinin bulunması için arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Seller nedeniyle düzinelerce aracın su altında kaldığı, birçok ev, mahalle, dükkan ve deponun hasar gördüğü ifade edildi. Ayrıca Süleymaniye–Çemçemal ve Kerkük–Çemçemal ana yolları trafiğe kapatılırken, yüzlerce kişinin kontrol noktalarında mahsur kaldığı bildirildi.

Çemçemal bölgesinde elektrik kesintileri yaşanırken, internet hizmetlerinde de ciddi aksaklıklar meydana geldi. Yetkililer, yağışların sürmesi halinde riskin artabileceği konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi
KDP Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi
Irak ve Kürdistan Bölgesi seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı
THY Süleymaniye seferlerine tekrar başladı
Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulundu