Hac ibadeti coronavirus önlemleriyle başladı

Kâbe ve Hacer-ul Esved’e dokunmak ve öpmek yasaklanırken, cemaatle namaza maske ve sosyal mesafe kuralına uyulacak şekilde izin veriliyor.

Suudi Arabistan, Coronavirus salgını nedeniyle, bu yıl Kâbe ile Mekke ve Medine'deki mukaddes yerlere yurtdışından gelmek isteyen hacı adaylarını kabul etmedi.

Bu yılki hac, sadece ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından eda ediliyor.

Riyad yönetimi Hac ve Umre Bakanlığı, virüs salgını nedeniyle bu yıl hacı adaylarının ve çalışanların maske takmasını zorunlu hale getirdi.

Mina, Müzdelife ve Arafat’ta 50 metrekarelik alana sahip çadırlarda en fazla 10 kişinin olacağı, şeytan taşlamada kullanılacak olan çakılların önceden dezenfekte edilip paketler içinde dağıtılacağı, zemzem ve içme sularının ise pet şişelerde kişilere özel olacağı belirtildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Suudi Arabistan Haberleri

Veda tavafı yapıldı
Hac ibadetini yerine getiren 1,7 milyon Müslüman hacı oldu
Şeytan taşlama ile bayram ibadetleri başladı
Mekke’ye girişler izne bağlandı
1,5 milyon kişi Arafat'a doğru yola çıktı