Hâkim-savcı adaylık dönemi stajı 2 yıla çıkarıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, akademi ve adliye stajından oluşan "hâkim-savcı adaylık dönemi stajı"nın bir yıldan 2 yıla çıkarıldığını açıkladı.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, akademi ve adliye stajından oluşan hâkim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık. Hayırlı olsun.

Hâkim-savcı adaylık dönemi, 15 Temmuz sonrası zorunluluklar gereği kısaltma yetkisi işletilip bir yıla indirilmişti. Yargı Reformunda planladığımız gibi bu uygulamaya son vererek süreci iki yıla çıkardık. Meslek içi ihtisas eğitimlerini ise yenilikçi bir bakışla güçlendiriyoruz.

Bu tasarrufumuz, hukuk fakültelerine giriş kontenjanı, hukuk mesleklerine giriş sınavı gibi başlıklardan oluşan 'kaliteli hukukçu yetişmesi' hedefimizin bir parçası. Yine, aynı bağlamda 'hâkim-savcı yardımcılığı' da gündemimizde yer alıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?