Halep'te yoğun çatışmalar yaşanıyor

Esad güçleri Halep'in merkezinin yanı sıra, Kalise, Basatni ve Kasr bölgelerinde de operasyonlar düzenleniyor

Suriye ordusunun Halep ve çevre beldelerini bombaladığı; Kalise, Basatni ve Kasr bölgelerinden şiddetli patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

Suriye ordusunun kontrolünü yitirdiği Halep ve çevresindeki yerleşim yerlerine, bombalı saldırı düzenleniyor. Operasyonlar Kabtan beldesinin yanı sıra Şeyh Süleyman ve Cemiyet el-Zehar bölgelerinde yoğunlaşıyor.

Kalise, Basatni ve Kasr bölgelerinden şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

Suriye ordusunun, bölgeleri rastgele tank ateşine tutması nedeni ile ölü ve yaralıların olduğunu ileri süren Şam Haber Ağı, ''belde ve semtlerde insanlık dramı yaşandığını'' aktardı.

TANKLAR HALEP'E SEVK EDİLDİ

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi, Suriye ordusunun Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın Halep'e doğru sevk edildiğini, bu geceden itibaren saldırının gerçekleştirileceğini iddia etmişti.

Memun Gizzi, Suriye ordusunun gece tanklarla, gündüz ise MIG-21 tipi savaş uçakları ve helikopterlerle Halep'in çevresindeki yerleşim yerlerini bombalandığını bildirmiş ve saldırı olması halinde büyük can kaybı yaşanmasından endişe duyduklarını belirtmişti.

BEDEVİ: SURİYE ORDUSU SALDIRI HAZIRLIĞINDA

Suriye rejiminden ayrılan ilk kadın milletvekili İhlas Bedevi de ''Şam yönetimi başta Halep olmak üzere muhalefetin yoğun olduğu şehirlere büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu, yönetimin tüm bu şehirlerdeki milletvekillerini Şam'a çağırdığını açıklamıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı