Halid Meşal: Arap ülkeleri direnişin caydırıcılığını yok etti

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Arap ülkelerinin askeri seçeneği dışlamasının İsrail karşısındaki caydırıcılığı yok ettiğini söyledi.

El Meyadin televizyonunun haberine göre bugün Beyrut’ta açıklamalarda bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan açıcından taksim etmeye başladığını belirterek bunun Mescid-i Aksa’nın yok edilmesine yönelik ön adımlar olduğunu söyledi.

Halid Meşal, Filistinlilerin bölünmüşlüğünün ve Arap ülkelerin iç sorunlarının İsrail’in saldırganlığını arttırmasına neden olduğunu belirterek Kudüs konusundaki sabit tutumun sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Katar’da bulunduğu süre içerisindeki suskunluğunu Lübnan’da bozan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, direnişin tek seçenek olduğuna vurgu yaparak, “Batı Şeria’da direnişin bir suç olarak nitelenip takibat altına alınması ve Arap ülkelerinin askeri seçeneği ortadan kaldırması, İsrail karşısındaki caydırıcılığı yok etmiştir” dedi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı tahrip etme planını, İntifadanın ve direnişin engellediğini belirten Meşal, Filistinli gruplardan İsrail karşısında ortak bir tutum belirlemesini istedi ve Mescid-i Aksa’nın korunması için kitlesel eylem çağrısında bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır
HAMAS: Gazze'de savaş sona erdi, anlaşmaya bağlıyız
Kassam, siyonistleri teslim etti
HAMAS, 7 esiri Kızılhaç'a teslim etti
BM: israil'in saldırıları ve zorla yerinden etme emirlerine rağmen birçok insan Gazze'nin kuzeyinden ayrılmadı