Hamas: Halkımız işgal rejimini ateşkes şartlarına uymaya zorlayabilir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin, Gazze Termik Santraline sağlanan yakıt miktarını azaltmasına dikkat çekerek Filistin halkının işgal rejimini ateşkes şartlarına uymaya zorlamak için güç yetirebileceğini söyledi.

Hamas sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin, Gazze Termik Santraline sağlanan yakıt miktarını azaltma kararı almasının kabul edilmesi mümkün olmayan baskıcı bir hareket olduğunu dile getirdi.

El-Kanu', işgal rejiminin bu tür kararlar almasının aslında kendi içindeki sorunları dışarıya taşıma amaçlı ve seçim öncesi hazırlık niteliğinde bir hareket olduğuna dikkat çekti.

El-Kanu' işgal rejiminin Filistin halkına baskı siyasetinin ve toplu cezalandırmalara devam etmesinin sonuç vermeyeceğini ve tersi sonuçlara neden olacağını belirtti.

Hamas sözcüsü, aracılardan, işgal rejiminin kabul ettiği şartlara uymasını sağlamalarını isteyerek Filistin halkının, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliklerine devam edeceğini vurguladı.

İşgal rejimi dün aldığı bir kararla Gazze Termik Santraline sağlanan yakıt miktarının yüzde 50 oranında azaltılacağını bildirmişti. İşgal rejiminin 13 yıldan beridir devam eden ablukasında özellikle elektriklerin ve elektrik üreten santrallere yakıtların çok kısıtlı verilmesi sebebiyle Gazze bölgesinde büyük bir elektrik sorunu yaşanıyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

İşkence, infaz, canlı gömülme
HAMAS'tan "Toplu mezarlar için uluslararası soruşturma" çağrısı
Nasır Hastanesi'nde üç yeni toplu mezar bulundu
Ebu Ubeyde: Düşman, yenilgiden başka bir şey elde edemeyecek
HAMAS: Esirlerin kurtarılması önceliğimizdir